Dekoration af Danmarks mindste sygehus

Dekoration af Danmarks mindste sygehus

Jeg er netop blevet en del af et – for mig – virkelig spændende projekt!
Projektet går ud på at dekorere væggene på det gamle sygehus i Hvidbjerg på Thyholm, hvor jeg er opvokset.
Sygehuset blev opført og taget i brug lige omkring år 1900. Det er/var Danmarks mindste sygehus, med 13 sengepladser, og nåede lige at have 100 års jubilæum, da det blev lukket i september 2000.
Siden har det frem til 2009 været brugt som et botilbud til psykisk hæmmede.

Nu er bygningen blevet renoveret fra ende til anden, men med øje for at bevare den gamle stil. Derfor er lister, karme og en del døre bevaret.
Fra september skal det gamle sygehus så bruges som læge- og sundhedshus, og jeg er blevet bedt om at komme med idéer og muligheder for dekoration på væggene i den del, som skal bruges som lægehus.

Idéen er så, at der skal bruges billeder fra lokalområdet, og netop derfor har de taget kontakt til min far, som fotograferer mange lokale områder og arrangementer. Han har så bedt mig være en del af projektet, da jeg som grafiker har viden omkring storformatprint, indramning mv.

Efter at have været inde at se og fornemme det renoverede sygehus, har jeg nu en del idéer som ville gøre sig godt. Der er meget sjæl i bygningen, og der er flotte udfræsede dørkarme, gamle paneler og dannebrogs-døre og -vinduer. Alt sammen i hvidt.

Til gengæld er der forskellige flotte farver på væggene, som dog er nedtonet. Det er i mine øjne vigtigt, ikke at fjerne for meget fokus fra det flotte stykke renoveringsarbejde der er foretaget, og derfor var mit forslag, at lave sort/hvide billeder på væggene, dog med en farveklat eller to bevaret, eksempelvis en rød blomst.
Dette blev taget godt imod, og det vil være vores udgangspunkt, at det er sådan billederne bliver.

Mit næste forslag til dem var så, at lave billederne i de formater som dannebrogs-vinduerne har. Det vil sige, enten i kvadrater, eller aflange formater. Dette skal så enten laves i flotte hvide rammer, som passer til karmene, eller spændes op på et lærred uden svæveramme, så det giver et flot, enkelt og rustikt look til bygningen.

Jeg er meget spændt på, hvad beslutningen bliver, men det hele blev taget godt imod, og der skal nok komme en opfølger hertil, når de hos lægehuset i Hvidbjerg slår dørene op!

Jeg vil rigtig gerne høre, hvis der er andre derude der har gode idéer til dekoration af en så speciel bygning, eller hvad I har haft af spændende og anderledes grafiske projekter?

Sygehuset som det ser ud idag – nu uden skorstene 🙂

Posted under Grafik by

One Response


Læg en kommentar

Name Your Message
Email Website * We know you have something to say