Fra InDesign til eBog, iOS og Android

Fra InDesign til eBog, iOS og Android

På mit nye praktiksted, har jeg fået øjnene op for mange nye spændende ting. Én af dem er, at kunne konvertere et InDesign dokument til et virtuelt katalog – kompatibelt med iPad!

InDesign har allerede en indbygget funktion, som kan konvertere til bladre-format – men i en flash-udgave – som ikke er brugbart på en iPad.
Derfor er jeg nu blevet introduceret for et plugin til InDesign, som kan gøre dit katalog brugbart på en iPad.
Programudviklerne siger, at man laver sine kataloger om til apps, så lad os bare kalde det det…. 😀

Som altid, når jeg bliver introduceret for noget nyt, jeg mener er brugbart i min hverdag, leder jeg gerne på nettet for, at se hvad det kan! Derfor har jeg læst lidt om to forskellige plugins til InDesign, og på udlandske sites fundet mange holdninger til de to.

Jeg har endnu ikke haft lejlighed til at afprøve de to plugins, som jeg lige nu vakler imellem, men vil forsøge at beskrive lidt om dem her, og håbe på, at jeg kan få lidt feedback på, hvad der fungerer bedst

Jeg vil herunder beskrive de to plugins muligheder – og til sidst komme med min mening.

Twixl Publisher

 • VIDEO/LYD Du kan indsætte video og lyd i dit katalog – endda fra et eksternt link som fx youtube.
 • SLIDESHOW Du kan med få klik lave dine billeder interaktive, så du på iPad’en blot skal swipe for at se slideshowet.
 • ACTION KNAPPER Når du laver et billede til en knap få du flere muligheder, blandt andet “go to first page” “play a sound” og lign.
 • HORISONTAL/VERTIKAL RETNING Når du opretter et nyt dokument med Twixl, kan du vælge om det skal ses horisontalt, vertikalt eller begge dele på iPad’en.
 • INDSÆTTE LINKS til mails, andre sider i publikationen, eller URL-links.
 • WEB VIEWER Enhver firkant på en side, kan bruges til at opleve dynamisk web-indhold. Fx twitter-feeds eller HTML5 applikationer.
 • GOOGLE ANALYTICS kan anvendes på dit katalog, og vise dig statistikker på blandt andet antallet af visninger.
 • APP STORE Med Twixl Publisher har du muligheden for, at gøre kataloget klar til app store, altså er din “app” klar til iOS enheder. Dog skal din publikation sendes til Twixl Media, som først skal klargøre den til App Store.

Det er dog vigtigt at vide, at Twixl Publisher genererer din “app” ved at konvertere siderne til fotos, og du mister derved muligheden for at bruge en søgefunktion på publikationen.

Du kan læse meget mere om Twixl Publisher på deres hjemmeside!

Aquafadas Digital Publishing System

 • INDESIGN OG QUARKEXPRESS Plugin’et fra Aqufadas kan både fås til InDesign og QuarkXPress, hvilket åbner op for mange af de designere, som har været med i mange år, og stadig bruger QuarkXpress.
 • PDF OG XML DATA Aquafadas genererer app’en ud fra PDF og XML data, hvilket giver mulighed for at lave opslag og søge i publikationen.
 • INTERAKTICT INDHOLD Ligesom med Twixl Publisher, kan du også med Aquafadas lave interaktivt indhold som slideshows, video og endda spil.
 • GEOGRAFISK PLACERING kan også integreres i din publikation, som interaktivt indhold.
 • ePUB3 FORMAT Din bog kan publiceres som ePub3-format, hvilket laver din bog om til eBog, og åbner derved op for læsning på alle platforme.
 • ANDROID OG iOS Ved hjælp af indbygget Objective-C kan du skabe app’s til iOS-enheder, og indbygget Java, kan du skabe app’s til Android-enheder.
 • INTEGRÉR REKLAMEKAMPAGNER Ved hjælp af links, kan du hurtigt lave salg i din app, hvor læseren blot skal klikke for at købe et produkt, oprette abonnement eller tilmelde sig en database. Disse salg kan efterfølgende analyseres ved hjælp af Google Analytics

Du skal dog inden du køber plugin’et beslutte, hvilken af fire pakker du gerne vil købe. Det kan være svært at overskue, hvilken pakke du har brug for, men det virker til der er masser support at hente hos udbyderen.

Du kan læse mere om Aquafadas Digital Publishing System på deres hjemmeside!

Konklusion

Jeg er som sagt pt. på overvejelsesstadiet omkring hvilket plugin der er at foretrække. Umiddelbart hælder jeg mest til Aquafadas, da den har søgefunktion og kan publicere både til Android og iOS enheder.
Pga. at den publicerer direkte fra PDF, kan der dog opstå designproblemer, hvis du f.eks. bruger nogle fonte som ikke er kompatible med PDF-formater.

Hvorom alting er, er grafiske bureauer nødt til at indse, at læsere ønsker en fed brugeroplevelse, når de vælger at læse et digitalt katalog. Derfor skal der være nogle muligheder, som ikke er muligt på en almindelig tryksag.
Blandt andet er det lækkert for læseren, at kunne søge i et katalog, se en video og slide mellem flere billeder. Og ikke mindst er det smart, at kunne klikke sig direkte til et køb eller et abonnement!

Derfor ligger der – i mine øjne – masser af nye muligheder gemt i denne form for interaktiv publikation/app!

Posted under Grafik by

3 Responses


Læg en kommentar

Name Your Message
Email Website * We know you have something to say